Сайтовете за запознанства, както и социалните мрежи, са сред най-посещаваните в интернет пространството. Често хората допускат грешки при изграждането на онлайн лика си и подават грешни сигнали. И нека сме реалисти –целта на сайтовете за запознанства – да си намерим подходящ партньор, напълно се преобръща, само с няколко грешни стъпки.


1.Не се снимайте сами. В сайтовете е пълно със снимки на жени, с леко нацупени устни, които сами си правят снимките. Този тип снимки не ни представят в добра светлина по няколко причини. Първо, когато обективът на фотоапарата е прекалено близо, лицето изглежда по-изпъкнало. Освен това тези снимки говорят за нарцисизъм и липса на приятели, които да ви щракнат. Вярно е, че е забавно понякога да си правим такива снимки, но не е нужно да ги публикуваме онлайн.

2.Не публикувайте само групови снимки. Това е друга често допускана грешка. При представянето си пред хора, които мислите да впечатлите, е най-добре първите снимки, които качвате в интернет пространството, да са само ваши. Забавните групови фотоси могат да ви представят в различна светлина, но не наблягайте само на тях.

Можем ли да си хванем гадже под наем с обява в интернет?

3.Не качвайте ваши детски снимки. В сайтовете за запознанства е важно да бъдете искрени за вашата същност и да се представите във възможно най-добра светлина. Публикувайки снимки от детството изпращате объркващи сигнали. Наистина ли искате някой да си падне по вас, защото изглеждате сладка като дете?

4.Забравете за снимки на бюста си! Не е за вярване колко често жени публикуват увеличени снимки на гърдите си. При това е очевидно, че са изрязани допълнително, за да се виждат единствено те. Обикновено тези снимки не са сполучливи и говорят доста лошо за самочувствието и приоритетите ви.

5.Ограничете съкращенията на думи до минимум. Ако проявявате мързел, когато се представяте пред някой, дали ще очакват да се появите на първата среща?

Експеримент: свалки в интернет


6.Избягвайте прекалената фамилиарност от самото начало. Обръщения като „мило”, „слънце”, „съкровище”, „готин” и т.н. не са подходящи още от запознанството ви. Това говори единствено, че приемате всичко несериозно и повърхностно. Човекът срещу вас ще се запита към колко още мъже се обръщате по този начин точно в този момент.

7.Не пишете първото съобщение след 10 часа вечерта през уикенда. В тези случай повечето мъже биха си помислили, че искате да прекарате заедно вечерта.

8.Не се притеснявайте да пишете съобщения „прекалено рано”. Може би някои жени обичат играта „нека да ги накараме да чакат”, но това не е много добра идея. Докато вие се чудите дали да му пишете, той вече ще се е запознал с някоя друга интересна дама.

9.На първа среща не канете мъжа в дома си. Ако искате по бързия начин да стигнете до леглото – поканете го в някой бар на близо. Канейки го в дома си създавате предварителни очаквания в мъжа и се превръщате в лесно завоевание. А не може да отречем, че мъжете обичат предизвикателствата.