В момента дворецът Бъкингам е обявил в сайта си 13 свободни позиции. Повечето от тях са само за лятото, но има и предложения за постоянна работа. Едно от тях е за иконом и по този повод изданието Insider припомня как се избира човек за тази длъжност.

„Разликата между иконом в 5-звезден хотел и в кралския дворец е във вниманието към детайлите“ – споделя Трейси Уотърман в документалния филм "Sandringham: The Royals at Christmas" (Сандрингам: Кралското семейство на Коледа). Именно тя отговаря за назначаването на обслужващ персонал в дворците на монархията.

Един от тестовете, които правя, е да сложа умряла муха в камината или на килима. След това влизаме с кандидата в стаята. Показвам му колко хубава камина има и очаквам той да забележи мухата. Обикновено от 10 души половината я забелязват, а един от тях се навежда и я взима. Това е човекът, когото търсим“ – разказва Трейси Уотърман.

Ако се интересувате от позицията, можете да видите пълното й описание тук. Срокът за подаване на документи е до 19 януари. Предишен опит на такава длъжност е предимство, но не е задължителен.

Харесва ли ви теста с мъртвата муха?