Хилари Суонк е носителка на два „Оскара“ и е едно от най-известните и разпознаваеми съвременни имена в Холивуд, но когато стане дума за семейството й, тя няма никакви съмнения, че то трябва трябва да бъде поставено на първо място. Така актрисата си взема почивка от актьорството преди 3 години, за да се грижи за болния си баща - 72-годишния Филип – преди и след като му трансплантират бял дроб. За всичко това и за любовта към баща си 46-годишната Хилари говори открито в септемврийския брой на списание „Хелт“.

„Трябваше да продължи 1 година, защото отнема толкова време, за да се види дали организмът приема транспланта. Трансплантацията на бял дроб е най-сложната от всички, защото това е много деликатен орган. Грижех се за здравето на баща ми и една година бързо се превърна в две, а после станаха и три. Благодаря на Бога, молитвите бяха чути. Той е здрав и се справя чудесно 5 години по-късно“, споделя за последните няколко години от живота си Хилари.

Междувременно личният живот на актрисата е в подем. Последните месеци от социалната изолация Суонк прекарва с втория си съпруг Филип Шнайдер в Колорадо, където са правени и снимките за корицата на изданието. Двойката, която е наричана накратко „Филари“ (комбинация от двете им първи имена“), се запознава през ноември 2016 година, а на 18 август ще отпразнуват своята втора годишнина от брака.

Суонк се завръща в киното с водеща роля в научно-фантастичната драма от 10 серии „Away”, която разказва за астронавтката Ема Грийн и която ще бъде излъчвана от Нетфликс от 4 септември. Във филма героинята на Хилари се бори с това да остави съпруга и дъщеря си, за да се впусне в опасна мисия с международен космически екипаж.