Разговаряхме с финалистите от "Фермата" 8, за да научим как са посрещнали празника.

Валерия Дочева е била на Бъдни вечер в село Тулово, близо до родния си град Стара Загора.

„Вече 10 години спазвам постите. Правих содена питка и останалите традиционни за празника постни ястия. На 25 декември с баща ми направихме голяма разходка в района на Мъглижкия манастир – любимо място!“ – сподели Валерия пред LadyZone.bg.

Следващите почивни дни тя прекарва в Стара Загора, а това видео, направено преди празниците в Бургас, ни показва как Валерия прави курабийки с братовчедка си Мария и нейния син Кристиян.

Камелия Кузнецова прекарва празниците във Велико Търново. Дъщеря й Дивона, която е на 5 години и половина, е получила от Дядо Коледа таблет.

Камелия ни сподели, че от всички подаръци най-много са я зарадвали коледни чорапи с кученца. Вкъщи тя има две кучета – померан и малтийска болонка. Финалистката от "Фермата" 8 играе хандбал за „А“ отбора на местния „Етър 64“ и тренира деца от първи до трети клас.

„Градът ни е много хубав, има доста туристи, чувствам се чудесно тук!“ – призна Камелия.

Иван Трифонов ни сподели, че с приятелката му Звездомира са решили да не купуват подаръци, а да дарят средства на приют за бездомни кучета.

„В тези дни вместо да сме обладани от суетата е по-добре да помогнем на тези животни“ – поясни Иван, който сега се занимава с прекатегоризация на поземлени имоти. Самият той от 4 години се грижи за кучето Чочи, което е било бездомно.

По всяка вероятност той ще посрещне Нова година със семейството на Калин.

В празничния 27 декември намерихме Яни Андреев на крайпътния пазар до родното му село Козлец, където той продава пчелните продукти от собствената си ферма.

На Бъдни вечер той е бил с приятелката си и нейните родители в София.

„Още от ранни зори неуморната българска мома готви постните гозби. Светли коледни празници“ – написа Яни в Инстаграм, но не разкри лицето на приятелката си, защото и двамата искат да запазят личния си живот.

„Преди време се чудех защо някои политици пазят личното си пространство, но сега ги разбирам. Публичността не е за всеки“ – коментира Яни пред LadyZone.bg.

На 25 декември той е бил при брат си в Пловдив, където „изкарахме страхотно, с много преяждане“.

Победителката от "Фермата" 8 Веселка посрещна Коледа в Троян. Вижте какво сподели тя пред bTV:

На 21 декември единствената жена, печелила два сезона на риалитито, стана на 26. Повече по темата вижте тук:

Чавдар Христанов е бил на празника със семейството на брат си.

Неговата рецепта за коледни сладки и коледарски колачета-гевречета можете да видите тук: