Перфектно боядисаните яйца за Великден се получават много лесно, когато разполагаме с бели яйца. Цветовете стават по-наситени и плътни, когато основата е светла. Какво да направим обаче, ако не успеем да намерим бели яйца в магазина?
Ето няколко трика, които работят безотказно, а всичко необходимо за избелването, го има във всяка кухня.
- Избелване с оцет
Сложете студена вода в съд, в който ще варите яйцата, така че да ги покрие. Добавете няколко супени лъжици ябълков оцет. Сложете и 1 лъжица сол, както и яйцата. Когато заврат, намалете котлона, за да къкрят на бавен огън за 12-15 минути. След това ги поставете в студена вода. С помощта на грапавото на гъба за миене на съдове „изчеткайте“ добре. Яйцата са готови за боядисване!
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
- Ако яйцата вече са сварени
Ако вече сте сварили яйцата, сложете ги в купа с вода и оцет, като съотношението е 1:1. Изчакайте 15 минути и отново с грапавото на гъба за съдове изтъркайте. Изплакнете си в студена вода.
- С лимонов сок
Ако използването на оцет не ви допада заради наситената миризма, то заложете на лимонов сок. Изцедете 1 лимон в купа с вода и потопете сварените яйца за 10 минути. По познатия вече начин изтъркайте черупката и ги изплакнете.
- Със сода за хляб
Ако получените резултати не са задоволителни, може към изброените техники да добавите и сода за хляб. Изсипете малко количество от нея върху навлажнена гъба и търкайте. Абразивността на содата ще премахне всички оцветявания от черупките на яйцата.
Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK
Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM
Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK