Миналата седмица стартира третият сезон на хитовия сериал „Историята на прислужницата“ и най-младата милиардерка в света, американската риалити звезда и модел Кайли Дженър, реши да демонстрира колко голяма почитателка му е с тематично парти.

Премиерата на успешната екранизация по романа на Маргарет Атууд съвпадна с рождения ден на най-добрата приятелка на Кайли – Инстаграм моделът Анастасия Караниколау, която също е почитателка на антиутопичния сериал.

Всички гости на партито на Кайли и Анастасия бяха облечени със станалите емблематични червена роба и бяло боне, носени от героинята на Елизабет Мос в поредицата на американската стрийминг платформа Хулу.

Сериалът разказва за тоталитарно общество, в което повечето жени са бездетни и тези, които могат да раждат, са държани като робини за разплод. Облеклото на прислужниците се превърна в един от символите на движенията за правата на жените по света. Не е ясно обаче дали Кайли Дженър и нейните гости целят да изпратят някакво послание, обличайки се по този начин.