Нора Шопова обича да бере череши. И то не къде да е, а на село.

"
Това е лицето на удовлетворението. Високо в клоните на дървото с тате берем череши... Най-много обичам на село", написа актрисата към една от последните си снимки в Инстаграм. 

Дори и високо на дървото, Нора изглежда усмихната, приветлива и много красива, каквато сме свикнали да я виждаме в множество фотосесии.

Най-вкусните марули за Елена Петрелийска са от собствената градина. Тя сподели снимка на свежите зеленолистни от градина, оборудвана с капково напояване.

Майката и бащата на участничката в MasterChef Елена са от Хаджидимово, Гоцеделчевско. Te притежават хотел в Огняново, където Елена често помага, най-вече в готвенето и подготовката на събития. Природата и най-вече Родопите са любими на Елена, а с рецептите, които публикува и цялостното си отношение към храната, тя определено показва, че е привърженик на пресните, местно отгледани продукти, които са полезни за тялото. В първата си книга с рецепти "Около масата" тя споделя препоръки за избор на продукти, богати на нутриенти, както и идеи за удачното им съчетаване и техники на приготвяне.

Певецът Миро също напоследък се доста се увлича от работата в градината. А там винаги има какво да се прави. "Моторна резачка, бензинови изпарения, дървени стърготини и работа поне за цял ден в двора", написа той. Певецът отряза клоните на дърветата в градината, които пречели.

Много от последователите му са учудени от това аплоа и споделят в коментари, че според тях известните не се занимават с такъв тип дейности. "Бих искал да имам повече умения в домашните неща", споделя по този повод Миро. А нима няма - чудим се ние, при положение, че сподели още кадри как прави домашен безквасен хляб, подкастря градината, строи барбекю и т.н.