Пинк е обявена за най-слушаната изпълнителка на 21-ви век в Обединеното кралство. Класацията е на PPL -  компания за музикално лицензиране, и е направена въз основа на данни за използване на музика и излъчване от радиостанции и телевизионни канали.

Според данните Пинк е била слушана повече от Адел, Бионсе, Риана, Лейди Гага и Кейти Пери, пише BBC. Тя е най-често пускана от изпълнителите жени. 

42-годишната американска звезда е натрупала най-голям и силен каталог от трайни хитове, подходящи за радиото от 2000 г. насам. 

Снимка: Getty Images

Дебютният албум на Пинк "Can't Take Me Home" излиза в началото на века. Той е с R&B привкус и съдържа хитове като "Most Girls", "You Make Me Sick" и "There You Go".

Певицата, чието истинско име е Алиша Мур, поема в по-засилена рок посока с втория си албум. За по-късните  й записи пък е характерно повече поп звученето. Хитове като "Just Give Me A Reason", "Try", "What About Us", "Sober" и "Walk Me Home" остават основни в плейлистите на радиостанциите в Англия дълго след издаването им.

Снимка: Sony Music/Вирджиния рекърдс

Мадона заема второ място в класацията. На трето място е Кейти Пери, чийто трети албум "Teenage Dream" е един от най-популярните през 2010 г.

Риана и Лейди Гага са съответно на четвърто и пето място. Адел заема шестото място.