Тази седмица почина известният италиански певец и композитор Тото Кутуньо, чиито хитове "Solo noi" и "L'italiano" от 80-те и 90-те години знаеха милиони фенове.

Той получава първия си музикален урок от своя баща - моряк, който обича да свири на тромпет. От 7-годишен Тото започва да свири на тромпет и барабани, а след това усвоява китарата и акордеона. (Салваторе) Тото Кутуньо никога не е получавал професионално музикално образование – самоук е.

Кутуньо пише първата си песен на 13 години и става известен едва след 30-годишна възраст, когато Жо Дасен започва да изпълнява негови композиции, последван от Адриано Челентано, Мирей Матийо и Далида. През 1990 г. печели песенния конкурс "Евровизия".

Той се превръща в истински национален герой на Италия, който е обичан толкова силно в чужбина, колкото и в родината си. Кутуньо се радва на феноменален успех сред жените, като фенките го следват навсякъде.

Той не криеше, че е женен, но имаше извънбрачни афери

Кутуньо не криеше факта, че е женен и никога няма да изостави съпругата си Карла, но не му бяха чужди извънбрачните афери.

Снимка: Getty Images

„Обичам жените, харесвам всичко в тях - дори недостатъците“, казва веднъж певецът.

Съпругата му Карла обаче трябва да приеме, че съпругът й изневерява, след като Кутуньо признава в интервю:

„Всъщност съм опасен и много умен! В брака може да има само един проблем – изневярата. Опасно е в даден момент някой от партньорите да се „счупи“ и промени. Но аз съм артист и имам нужда от вдъхновение. Да, изневерих. Но има само една жена в сърцето си - това е съпругата ми. Много жени искат да бъдат до известния артист Тото Кутуньо", казва той.

"А със Салваторе, който тогава не беше голямо име и нямаше пари, беше само съпругата му Карла. Тя беше от богато семейство и ме обичаше като обикновен човек. Много съм й благодарен за това. И днес любовта ни прерасна в нещо повече", допълва певецът.

На въпрос дали жените подхранват неговата креативност, той казва:

"Разбира се. В работата ми помагат жените, виното и музиката. Оттам черпя вдъхновение. Черпя вдъхновение от всичко, което се случва по света. Често пиша онези песни, които наистина бих искал да оживеят. Или в песните си споделям истории, които съм преживял. Всичко зависи от състоянието на духа."

Снимка: Getty Images

През 2007 г. певецът е диагностициран със злокачествен тумор, след което претърпява сложна операция, няколко химиотерапии и спира концертната си дейност за известно време. Но Тото Кутуньо тогава успява да издържи на всички трудности, да се възстанови и за радост на феновете да се завърне на сцената.

Вижте повече за Тото Кутуньо в следващото видео: