Актрисата Ким Катрал няма да участва в новите епизоди на "Сексът и градът", а вместо това ще лети в космоса - тази новина се завъртя в социалните медии, но дали е истина. 

Какво всъщност се случва?

В пост в Twitter от НАСА споделят, че когато тяхната мисия Artemis I „лети около Луната по-късно тази година, на борда няма да има астронавти. Но ще има много важен пътник: манекен.

Тази новина накарала фен на Star Trek да публикува цитата на НАСА, коментирайки: „Последни новини! @KimCattrall е избрана да лети на борда на мисията #Artemis I на NASA, която ще лети около Луната по-късно тази година. Поздравления, Ким, желая ти всичко най-добро!"

Шегата всъщност не е неусместа, а има своето обяснение. 

Преди кариерата си в "Сексът и градът" Ким Катрал играе ролята на вулканка на име Валери във филма "Стар трек" (1991 г.). Преди това пък е участвала ексклузивно в комедията от 80-те години „Манекена“, в която играе манекен от универсален магазин, който оживява и се влюбва в Андрю Маккарти.

Събирайки двата факта накуп, фенът на култовия филм за космоса решава, че актрисата ще бъде точният избор за НАСА.

"Благодаря, НАСА! Свободна съм!" - отговори с подобаващо чувство за хумор Ким Катрал в Инстаграма си.

Абсолютно съгласни сме, че ако има някой, който заслужава да пие коктейл "Космополитън" и да ръси сексапил в космоса, то това е именно Ким Катрал