След участието му във "Фермата", между Христо Стоичков и останалите фермери се създаде хубаво приятелство. Затова и когато футболната звезда се вижда с Хепи Ванче възкликва:

"Хайде, Хепи Ванче, къде се губиш!"

Победителката от формата сподели снимки с Камата, както и възхищението си от срещата си. 

"Беценно" - написа тя към усмихнатите кадри. 

Един от малките фенове на Хепи Ванче предложил на Христо Стоичков, "като стане малко по-добър в биенето на дузпи, да направят една игра". 

Христо Стоичков направи осмия сезон на "Фермата" необичаен и уникален. На раздяла обаче дори този световноизвестен българин, с желязна дисциплина в спорта, не успя да сдържи сълзите си. 

Видео, припомнящо брилянтното представяне на България на Световното първенство по футбол през 1994 г. и други запомнящи се моменти от кариерата на футболиста, истински го разчувства.

Във "Фермата" той сподели любопитни детайли от личния си живот. 

„Ожених се много малък, на 20 години. Всяка вечер бях на различно място и дядо ми каза „Или влизай в пътя, или хващай гората! Ожени се, че някой да ти сготви една тенджера боб, да те изглади, а после иди играй“. Послушах го и вече имам 34 години успешен брак. С Мариана се запознахме в един магазин случайно и й казах „Ти ще си“. Имаме две деца и внучка. Децата тя ги изгледа, защото аз на всеки 48 часа хващах самолета, за да играем някъде. Тя се отдаде на семейството. Когато сме имали дразги, просто излизах от дома за 2-3 часа“ – разказа Христо Стоичков.

В стопанството за кратко влезе и внучката на Христо Стоичков.

„Деде, тези батковци и каки живеят тук. Имат си кокошчици и теленца. Ела да погалиш теленцето“ – каза видимо развълнуваният Стоичков, а детето, което в края на месеца ще навърши 6 години, попита „Какво ядат патенцата?“.