Принц Хари и Меган Маркъл са запознали новородената си дъщеря Лилибет Даяна с прабаба й, кралица Елизабет II, чрез видеоразговор, пише "Пийпъл". 

36-годишният Хари и 39-годишната Меган били много развълнувани и нямали търпение да споделят този момент. Не се уточнява дали са използвали платформата на Zoom, FaceTime или друга. 

Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор се роди на 4 юни. Докато един кралски коментатор нарече избора на името Лилибет „груб“, на източник на Рage Six твърди, че Хари предварително е поискал разрешение от кралицата за него. 

Лилибет е второто правнуче на Елизабет Втора, кръстено на нея. Първа е дъщерята на Уилям и Кейт, чието цяло име е Шарлот Елизабет. По традиция трябва да се поиска позволение от кралицата децата да носят нейното име. 

Предполага се, че бабата на Лили, майката на Маркъл, Дория Рагланд, вече помага на семейството с новороденото им дете, въпреки че не е присъствала за раждането.

Снимка: Getty/Instagram

Томас Маркъл - дядото на Лили по майчина линия, обаче бил силно притеснен, че никога няма да види внучката си, пише руското издание "Ева". През 2018 г. Меган и баща й влязоха в конфликт, след като той продаде нейни снимки със сватбена рокля, която тя е пробвала на известен сайт.  

Тогава съпругата на принц Хари заяви, че никога няма да прости на баща си. По тази причина той не е виждал и синът им Арчи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Междувременно дядото на Лили по бащина линия, принц Чарлз, нарече раждането във вторник „толкова щастлива новина“. 

Предполага се, че семейството на Хари ще се върне в Обединеното кралство през юни 2022 г. за платинените юбилеи на кралицата, които ще отбележат нейните исторически 70 години на трона. Преди това Хари ще направи самостоятелно пътуване до Лондон за откриването на статуята на Даяна в двореца Кенсингтън на 1 юли.