Гуинет Полтроу говори за сексизма в интервю за британския "Вог". Според 50-годишната актриса обществото е твърде взискателно към възрастните жени, докато към мъжете са много по-снизходителни.

"Мисля, че това е проблем на индустрията. От жените все още се изисква да остаряват по някакъв специален начин. Сякаш трябва да замръзнем във времето и да останем същите, каквито сме били преди 10-20 години. Това е просто нереалистично", каза тя.

Актрисата призова жените да се отнасят нормално към стареенето си, пише още БГНЕС.

„Един мъж може да побелее красиво, но жените се питат: "Какво ще правите с бръчките и стареещата си кожа?". Това определено е двоен стандарт“.

Полтроу добави още, че всяка жена трябва да има право да изглежда на стари години така, както иска.

"Всяка жена трябва да остарява така, както иска. Някои жени предпочитат да подходят към този въпрос естетически, докато други искат да изглеждат като френски баби от приказките, които просто се радват на живота", категорична е тя.

Миналата есен в интервю Гуинет Полтроу разкри как възприема себе си. Тя призна, че не се стреми да изглежда перфектно, но в същото време се грижи за здравето си.

"Въпреки че давам всичко от себе си за добро здраве и дълголетие, имам мантра. Приемам всички белези по тялото си, отпусната кожа, бръчките. Приемам тялото си и се отказвам от нуждата да бъда съвършено, да изглеждам перфектно, да се противопоставям на гравитацията, да се противопоставям на логиката, да се противопоставям на човечеството. Приемам своята човечност", каза тя.

Припомнемя, че Полтроу управлява Goop - компания, която предлага продукти за лична хигиена.

Вижте повече за Гуинет Полтроу в следващото видео: