Граймс и Лил Узи Върт никога не са проявявали особен интерес към скучното старо разбиране "да бъдеш човек". Сега, след съобщението на Илон Мъск, че неговата компания Neuralink се надява да проведе изпитания с хора "по-късно тази година", алтернативната изпълнителка и рапърът размениха съобщения в Туитър, за да изразят намеренията си, че планират да си сложат чипове в мозъка.

Това не е първият път, когато Граймс подкрепя начинанията на Мъск. Освен че има бебе от милиардера - с иметоX Æ A-12, певицата подкрепя бизнеса му с изкуствен интелект и космическата компания SpaceX, като наскоро заяви, че би желала да пътува до Марс, дори ако това означава "да извършва ръчен труд до смъртта си". 

От друга страна, Лил Узи Верт вече има един имплант на черепа си, след като наскоро разкри, че си е поставил диамант на стойност 24 млн. долара, който е бил имплантиран на челото му. 

Сега разбирате, че трудно бихте намерили двама изпълнители, които да са по-подходящи за изпитанията на мозъчните чипове на Neuralink...

Както беше съобщено по-рано, Neuralink работи чрез "тънки като паяжина проводници", които могат да помогнат на хората да се възстановят от травматични мозъчни или гръбначно-мозъчни наранявания. Технологията на компанията също така има потенциала да лекува депресия и да позволи на потребителите да слушат музика или да контролират видеоекрани само чрез ума си. В неотдавнашна демонстрация маймуна успя да играе видеоигри, без да помръдне и мускулче.

Сега двете музикални звезди разкриха плановете си да станат свръхчовеци на 6 февруари, след като Лил Узи Върт написа в Туитър с главни букви "NEURALINK". Граймс му отговори с кратко съобщение: "Да си сложим мозъчни чипове."

Лил Узи Върт беше очарован от идеята, отговаряйки: "Готов съм, когато го правим?". "Нека се прицелим към чиповете до 2022 г. Това е експериментална хирургия, но ако е успешна, ще имаме знанието на боговете", отговаря му Граймс.

Именно тези три думи - "ако е успешна", повдигат ужасно много притеснения, но явно не и за Граймс.