Граймс заяви, че заедно с и партньорът ѝ Илон Мъск може да оставят бъдещото им дете само да избере половата си идентичност.

Певицата, която очаква първото си дете с технологичния магнат, обсъди бременността си по време на скорошно излъчване на живо в YouTube.

На въпрос на фен дали очаква момче или момиче, певицата обясни, че отказва да разкрие пола на детето, за да защити тяхната неприкосновеност.

Снимка: Getty Images

"Не искам да издавам пола на бебето, защото чувствам, че тяхната неприкосновеност трябва да бъде защитена", каза Граймс по време на лайв стриминга в YouTube.

"Не мисля, че могат да дадат съгласието си да бъдат звезди или да бъдат публично известни", допълни певицата.

Певицата, която преди броени дни издаде новия си студиен албум "Miss_Anthropocene", също каза, че не иска да определя полово децата, в случай че те не се идентифицират така.

"И не искам да ги определям полово, в случай, че не се чувстват така в живота си. Не знам, просто чувствам, че не е необходимо това [за пола им] да се знае", заявява Граймс.

След като друг фен попита алтернативната певица дали очаква момче или момиче в Туитър, Граймс отговори така: "Те могат сами да определят съдбата и идентичността си."

Снимка: Getty Images

Освен това Граймс потвърди, че вече е планирала как ще се казва бебето: "Имам име за бебето, но не искам да споделям какво е, защото всеки, на когото съм го казвала, не го харесва и се опитва да се шегува с него".

"Но всъщност това е гениално име и хората просто още не го оценяват, защото е прекалено авангардно", заявява Граймс.

Канадската певица, чието истинско име е Клер Буше, за пръв път разкри, че очаква дете от милиардера Илон Мъск през януари, споделяйки снимка в Инстаграм профила си.

По-късно през януари Граймс сподели за трудностите на бременността в социалната мрежа и искаше съвети от последователите си как се справят с работата и това да имаш бебе.