Вълна от гняв се изля срещу бизнесмена Джо Джерманота, който е собственик на ресторанта “Joanne Trattoria” в Ню Йорк и е най-известен с това, че е баща на поп певицата Стефани Джерманота, която всички познаваме като Лейди Гага. Мъжът, чието състояние се оценява на между 1 и 5 милиона долара, трябваше да затвори временно ресторанта си заради мерките срещу коронавируса, но няма намерение да плаща заплати на служителите си за времето на карантината.

В социалните мрежи той написа, че затварянето на ресторанта ще остави 30 от служителите му на улицата, ако не успее да събере 50 000 долара, за да плати заплатите им. За целта Джерманота стартира онлайн кампания за набиране на средства.

Снимка: Getty Images

Това вбеси много потребители на интернет, които смятат, че като работодател е негово задължение сам да даде парите. Един от потребителите дори написа: "Ти си богат, а дъщеря ти е повече от богата. Отвратително е, че молиш други хора за пари.

Друг недоволен също напомни на Джо Джерманота, че дъщеря му е една от най-богатите изпълнителки на света - богатството ѝ се оценява на около 300 милиона долара: “Защо просто не помолиш богатата си дъщеря да ти помогне да платиш на служителите си? Просто казвам. Ние също се опитваме някак да свържем двата края като персонала ти.

Снимка: Getty Images

От американския сайт PageSix са потърсили Лейди Гага за коментар, но тя е отказала да даде интервю, като само е заявила, че баща ѝ не я е търсил за пари и тя не е знаела за кампанията му за събиране на средства. Сайтът цитира анонимен познат на певицата, който казва, че няма начин тя да е знаела за идеята на баща си: “Тя не е знаела за тази идея, иначе никога не би позволила на баща си да направи нещо такова. И най-лошото е, че всичко стана на рождения ѝ ден (28 март)”.

Кампанията за събиране на средства беше посрещната много негативно и само два дни по-късно Джо Джерманота я закри и изтри всички съобщения в социалните мрежи, в които споменава нуждата си от пари. За това време бяха събрани малко над 500 долара - съвсем малка част за целта от 50 000 долара. Засега няма информация дали служителите на “Joanne Trattoria” ще бъдат съкратени и дали ще получат заплатите си.