Риалити звездата Ким Кардашиян се е съгласила да плати повече от 1,2 млн. долара на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), за да уреди обвиненията, че е нарушила правилата за рекламиране и популяризиране на криптовалута в профилите си в социалните медии, съобщиха от регулатора.

В решението на SEC се посочва, че Кардашиян не е оповестила, че е получила 250 000 долара за публикуването на материал в Инстаграм профила си за токените EMAX, предлагани от EthereumMax. Публикацията на Кардашиян включва връзка към уебсайт, на който потенциалните инвеститори могат да видят инструкции как да закупят токените.

„Случаят на г-жа Кардашиян напомня на известните личности и на други лица, че законът изисква от тях да разкриват пред обществеността кога и колко им се плаща за популяризиране на инвестиции в ценни книжа“, се казва в съобщението.

Както беше отбелязано, Кардашиян се е съгласила да плати на държавата 1,26 млн. долара, включително 260 000 долара обезщетение за незаконната сделка и глоба от 1 млн. долара.

Снимка: Getty Images

Блогърът също така се ангажира да не рекламира ценни книжа, свързани с криптоактиви, в продължение на три години, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Ким Кардашиян в следващото видео: