Ким Кардашиян привлече вниманието като се появи с една от най-забележителните рокли в света на Мет Гала през 2022 г. Риалити звездата облече роклята на Мерилин Монро, в която голямата актриса пя, за да поздрави президента Джон Ф. Кенеди за рождения му ден през 1962 г. Сега обаче около това се заформя скандал, защото Ким изглежда е повредила роклята за милиони.

Снимка: Getty Images

По принцип роклята се намира в музея „Рипли“ в Холивуд от 2016 г., когато беше купена от музея за 4,81 млн. долара. За събитието обаче Ким си е издействала позволение да облече роклята за кратко, след което да я замени с реплика.

Снимка: Getty Images

Това кратко обличане обаче е било достатъчно, за да остави непоправими следи върху култовата дреха, както се вижда от снимките на един от най-големите експерти по Мерилин Монро в света – Скот Фортнър.

От снимките се вижда, че платът на роклята е разтегнат, има скъсвания около ципа и част от скъпоценните камъни, с които е обшита роклята, липсват.

„Бях много разочарован да видя, че върху роклята има значителни поражения“, каза Фортнър.

През 1962 г. Мерилин Монро поръчва да ѝ бъде направена рокля, която да е уникална. Дрехата следва изцяло извивките на тялото ѝ и става една от причините Мерилин да стане най-големия секс символ на Холивуд.

Платът, от който е направена роклята, вече не се произвежда.

Ким Кардашиян получава право да носи роклята при условие, че тя няма да бъде променяна, за да ѝ пасне. Когато я получава обаче, риалити звездата осъзнава, че не се побира в тясната дреха. И тъй като не може да преправи роклята, се заема да промени себе си.

„По два пъти дневно носех дрехи, в които да се изпотявам, бягах на пътечката, изцяло спрях захарта и въглехидратите и ядях най-чистите зеленчуци и протеини. Не съм гладувала, но бях много стриктна.“

Снимка: Getty Images

За три седмици Ким сваля над 7 килограма, но изглежда дори това не е било достатъчно, за да върне роклята невредима.