Специално и много лично интервю за априлския брой на списание D!VA даде прекрасната Евелин Костова, която е и лице от корицата. Вижте част от него, а цялото можете да четете на страниците на списанието.

Красива и талантлива, Евелин Костова закономерно бе избрана за жури в новия сезон на „България търси талант“ по bTV. Още с първите епизоди Евелин омая публиката и нас със своя естествен чар и позитивизъм. Това е и причината да е я поканим за муза от корицата на априлския ни брой.

Ефирна и женствена, пълна с енергия, Евелин разцъфна пред обектива на Светльо Караджов, показвайки нашия прочит за модерната млада жена. Жена, която комбинира в себе си няколко роли. Снимките й ни връщат доброто настроение след тежката зима и мрачните събития в Европа от последния месец. Ведра, но и смирена, спонтанна, но и овладяна Евелин е чистокръвна актриса от тези, които покоряват публиката с автентичността си. Земна като един истински Телец, тя без капризи скочи в предизвикателствата, пред които я изправи екипът на D!VA, за да извади от себе си свежест, вдъхновение и кокетство.

Снимка: Diva!Поглеждайки към миналото и онези важни уроци, които са довели до мястото й на сцената днес, Евелин със задоволство признава, че се чувства успяла. Не мечтае за кариера в чужбина – в България има достатъчно върхове за покоряване, а фактът, че за последните 10 години се издържа само от професията си може само да я обнадеждава. Работи от 18-годишна и е от късметлиите, които се изхранват с актьорство.

„Популярността не е нещо, което ме е привличало в кариерата ми. Сега я имам и се възползвам от нея, но известността не е сред най-големите плюсове. Да си влиятелен в социалното пространство поглъща твърде много време, което аз предпочитам да харча за семейството и работата си. Да, не отричам Instagram и Facebook, прекарвам време в тях, защото ти дават достъпност до любими актьори, но не съм пристрастена“, разказва Евелин, която има над 30 000 фена в социалните мрежи.

Електронните медии може да вдъхновяват, но и да стресират с наболелите проблеми на света. За това и актрисата предпочита да използва телевизора в дома си само вечер, за да следи любими сериали или развлекателни предавания. Отказва да влиза в матрицата на постоянния новинарски поток.

„Признавам, че като артист и млад родител съм много вглъбена в моя живот. Но не мога да съм кон с капаци. Това, което се случва по света и у нас, е много стресиращо и те принуждава да се информираш. Старая се обаче да запазвам баланса и да съм ведра и позитивна. Заради Ивайла. Не искам да допускам депресивни мисли и страхове да я обременяват, защото тя усеща моите емоции“, разказва Евелин.

Желанието да променя света около себе си е естествено с появата на малкото човече. Актрисата обаче осъзнава, че най-смислената стъпка е не да се опитва да влия на околните и събитията, да внесе хармония в своя собствен дом.

„Всички големи промени започват отвътре навън. Когато промениш себе си, даваш пример на околните, че могат да имат и друг избор, те на останалите и така с малки стъпки се гради нова реалност“, обяснява ми тя. Този процес е особено значим в последните две години, в които освен с новите задължения й се налага да прояви гъвкавост в професията.

Това, което се случи с мен, бе едно затваряне. Животът у дома ми стана интересен. Изгубих контакт с много хора, но се възвърнах към стари приятелства. Кръгът ми от близки много се смали. Като повечето хора и аз се плаша от неизвестното, но когато всичко се изясни, най-доброто е да действаш, да живееш съобразено новите правила и да намираш нови пътища за развитие. Тази адаптивност е особено ценна. За пръв път я усетих, когато се завърнах на сцената и нищо не беше същото – дистанцията в публиката, маските, силно намаления капацитет. Бях в шок. Но от друга страна професията ми налага да съм гъвкава, да се уча да играя при всякакви ситуации. Актьорската професия винаги ще бъде нужна. Няма как да ни заменят роботи, например. За това никога не съм губила надежда, че след като всичко се успокои, в салоните отново ще настане празник“.

Текст - Надя Костова
фотография - Светослав Караджов
стил - Лили Гергишанова
грим - Красимира Петрова
коса - Надя Илиева

Чуйте Евелин в подкаста ни "Малки разговори":