Един от най-великите музиканти на всички времена обяви, че ще сложи край на кариерата си съвсем скоро. Сър Елтън Джон се отправя на едно последно турне, което трябва да приключи през 2023 г., след като беше отложено заради пандемията и травма.

Снимка: Getty Images

„Ще бъда на 76 когато турнето приключи“, каза той в интервю за американското предаване „Днес“. „Не знам колко време ми остава на този свят след това. Получих достатъчно аплодисменти. Не искам да продължавам да пътувам. Не искам да съм далеч от семейството си.“

Снимка: Getty Images

Елтън Джон и съпругът му отглеждат заедно две момчета на 10 и на 8 години. Единственото, което големият музикант иска в последните години от живота си, е да бъде със съпруга и децата си.

Снимка: Getty Images

„Всичко е много вълнуващо – животът, който водих, кариерата, която имах и семейството, което създадох“, каза още той. „Всеки допълнителен ден е бонус. Трезвен съм, чист съм и мога да се наслаждавам на живота си такъв, какъвто е.“

Снимка: Getty Images

Известно е, че Елтън Джон е имал много тежки моменти в миналото, заради пристрастеност към наркотици. Преди години музикантът си поставя за цел да се изчисти и успява. Днес стои далеч от пристрастяващи вещества и с готовност споделя опита си от най-мрачните години от миналото си, за да насърчи и други да изчистят живота си.