Музикантът Димитър Ковачев – Фънки е едно от най-популярните лица в българския шоубизнес, а за 30-те си години промоутърска дейност, той е успял да доведе в България някои от най-големите звезди в света и си припомни за странните им изисквания.

Снимка: Getty Images

Мадона например винаги изпраща една жена, която да види хотелската ѝ стая и да каже какво трябва да се промени, за да се чувства уютно голямата звезда. Самият Фънки така и не е успял да се срещне с певицата, тъй като когато е опитал да се приближи до нея и да я поздрави, пътят му е бил препречен от „две грамади с черен цвят“, които не са го допуснали в близост до звездата.

Снимка: Getty Images

По-добро впечатление му е направила Кайли Моноуг, която е пристигнала в семпло облекло и без да има много претенции се е заловила с репетициите за концерта си.

Снимка: Getty Images

Сър Елтън Джон пък е имал странна молба – искал е шатрата, в която се подготвя за концерта, да е пълна с големи вази с цветя.

Фънки обясни, че за много хора това са странни капризи, но за звездите, които понякога прекарват по цяла година на път за турнетата си, е важно да се чувстват уютно където и да са. Те се опитват да имитират познатата си среда колкото се може повече.

Фънки с призив: Ваксинирайте се!

Фънки мечтае светът отново да се върне във времето преди 2 години, когато нямаше ограничения и хората можеха да се радват свободно на концерти. В студиото на „Тази събота и неделя“ Фънки сподели какво е да организираш събития по време на пандемия.

„Нашият бизнес умира“, каза Фънки пред Петя Дикова.

Снимка: Олег Попов

Ако само допреди две години е успявал да организира около 100 концерта годишно, сега бройката не надвишава 5 концерта годишно. И причината е, че в очите на света България изглежда като опасно място, заради големия процент смъртни случай и отказа от ваксинация.

„Изводът е прост – трябва всички да се ваксинираме“, каза той. „И без това всички ще пукнем, по-добре да се ваксинираме, за да може купонът да продължи.“

Снимка: Финтрейд Файнанс

Самият Фънки, както и цялото му семейство, вече са се ваксинирали. Музикантът не може да разбере убеждението на някои хора, че с ваксините се имплантират чипове, защото според него никой не се интересува какво прави обикновеният човек.

Фънки като актьор

Неотдавна Фънки направи и театралния си дебют. Той изпълнява ролята на погребален агент в пиесата „Веселата карета“ на Елин Рахнев.

За изпълнението му режисьорът сподели, че е бил убеден в таланта на Фънки, но когато е видял и умението му да импровизира, е осъзнал, че музикантът вече е истински актьор.