Когато всички предричаха бляскава актьорска кариера на малката Дакота Фанинг, сестра ѝ Ел стоеше встрани от светлината на прожекторите. Днес тя навършва едва 22 години, но вече може да се похвали с доста повече роли от сестра си. Вижте как се разви кариерата на младата звезда от “Господарката на злото”.

Снимка: Getty Images

От умалено копие на сестра си до самостоятелна актьорска кариера

Първите актьорски роли Ел получава, когато е само на 3 годинки. Тя играе във филма “Аз съм Сам” и в сериала “Похитени” като по-младата героиня на сестра си. Двете сестри Фанинг имат 4 години разлика помежду си.

Снимка: Getty Images

Първата си самостоятелна роля Ел получава, когато е на 4 годинки в комедията “Таткова градина”. През 2004 г. участва във филма “Врата в пода” заедно с Джеф Бриджис и Ким Бейсингър.

През 2006 г. младата актриса започва да получава главни роли, като първата е във филма “Reservation Road”, в който играе малко момиче, чийто брат е убит. Играе и ролята на младата Кейт Бланшет във филма от 2007 г. “Странният случай с Бенджъмин Бътън”.

През следващите години актрисата работи с много големи имена в киното, като режисьора Джей Джей Ейбръмс и актрисата Скарлет Йохансон.

Снимка: Getty Images

Може би най-голямата ѝ роля до днес е във фантастичния “Господарката на злото” и в продължението му, в които играе ролята на спящата красавица Аурора.

Следващият голям проект, в който ще участва, е сериалът “Великата”, в който ще изпълни ролята на Катерина Велика.

Снимка: Getty Images

Ел Фанинг отдавна успя да надмине сестра си в много отношения и почти със сигурност можем да кажем, че я чака бляскава кариера в Холивуд.

Може да разгледате галерията със снимки на Ел Фанинг, на които се вижда как се промени актрисата от началото на кариерата си до сега.