Кейт и Уилям в нова роля – доставчици на пица! В четвъртък двамата посетиха Уелс, където се срещнаха с планинския спасителен екип на Central Beacons, който с риск за живота си помага за безопасността на пешеходците и катерачите в близката планинска верига.


След като взеха участие в тренировъчни дейности като спускане по въже, упражнения за оказване на медицинска помощ и демонстрация на спасяване с кучета, кралската двойка се отправи към ръгби клуба в Даулаис, за да се срещне с членове на местната общност - и да хапне пица в пицария "Малкият дракон".

Снимка: Getty Images


40-годишният Уилям и 41-годишната Кейт поръчаха 22 пици, сред които пица с пеперони, пица "Маргарита", пица с пиле на барбекю и пица с козе сирене, които след това взеха, за да ги споделят със спасителните екипи в Даулаис.

Снимка: Getty Images


Собственикът на пицарията Питър Морис, който обслужва двойката заедно с колегата си Шанън Стоукс, разказва пред People: "Принцесата попита дали правим собствено тесто - и каза, че обичат да правят пици с децата си", визирайки 9-годишния принц Джордж, 7-годишната принцеса Шарлот и 5-годишния принц Луи.
“Да правиш пица за бъдещите крал и кралица е нереално“, добавя той.

Снимка: Getty Images

След като приключват с кралските си ангажименти за деня, принц Уилям и принцеса Кейт остават да пренощуват в местен хотел.

Следващата седмица принцът и принцесата на Уелс ще се присъединят към кралското семейство, за да отпразнуват коронацията на крал Чарлз и кралица Камила в Уестминстърското абатство на 6 май.


Вижте всички снимки в галерията горе.

Вижте и интересно видео - друга роля, в която Кейт често влиза - среща се с деца и родители: