Киану Рийвсе искал автографи само от двама души. Единият не бил за него, вторият - го напсувал.

Никой никога не би могъл да е твърде известен, за да няма свои идоли, на които да се възхищава. Доказва го звездата от "Матрицата: Възкресение", като сподели кои са единствените звезди, от които е искал автограф. 

Рийвс искал да притежава подписа на рок певецът и китарист Лу Рийд от групата The Velvet Underground. 

"Не беше за мен, а за приятел. И Лу беше много готин. Беше хубаво, а той просто написа "Лу Рийд" - разказва спомените си Киану в "Късното шоу със Стивън Колбер".

Музикантът му дал автограф на малко листче хартия, а подписът му бил направен със синьо мастило. 

Втората знаменитост, към която Рийвс се обръща за автограф, е легендарният комик Джордж Карлин.

Този път автографът бил за него Киану. Написаното пък било в типичният стил на комика. 

"Мисля, че беше: 'Dear Keanu, F--- you!" - уточнява в шоуто актьорът.

Киану Рийвс дълго време си мислил, че написаното е специално за него и никой друг не притежава автограф с такава проява на чувство за хумор. По-късно обаче разбира, че не е бил прав. Актьорът среща и друг човек, който му разказва, че имал автограф със същия текст. Явно е нещо като запазена марка на комика.

"Въпреки това е прекрасно!" - без разочарование допълва звездата от "Адвокат на дявола". 

Четвъртият филм от поредицата за "Матрицата" с участието на Киану Рийвс излезе в края на 2021 г. Филмът не успя да се представи впечатляващо в бокс офиса, като началото на януари бе инкасирал приходи от 106 млн. долара при бюджет от 190 млн. долара.

Според информация на "Ню Йорк Пост" Рийвс е спечелил общо 45 млн. долара за блокбъстъра, но е решил да дари 70 процента от приходите си за изследване на левкемията (рак на кръвните клетки).