В отделни епизоди на хитовия сериал „Приятели“ участват някои от най-големите холивудски звезди. Гледали сме в малки роли Брад Пит, Брус Уилис, Робин Уилямс и други. Но един от най-проблемните звезди гости изглежда е бил екшън актьорът Жан-Клод Ван Дам, който участва в един от епизодите на втори сезон.

Снимка: Getty Images

В интервю за списание „Холивуд Рипортър“ от края на миналия месец режисьорът на въпросния епизод Майкъл Лембек разказа за проблемите, които е имал с актьора. Според него Ван Дам се е държал непрофесионално, арогантно и е бил неподготвен за ролята си.

Снимка: Getty Images

Един от най-големите проблеми обаче е било отношението му към актрисите Дженифър Анистън и Кортни Кокс. В епизода героините на двете жени се съревновават коя да излезе с актьора и се борят за вниманието му, докато той не им предлага да направят тройка, което ги отблъсква от него. Самият Ван Дам играе себе си в сериала.

Снимка: imdb.com

Актьорът е трябвало да целуне двете актриси и режисьорът Майкъл Лембек разказа притеснителна случка покрай това:

Снимахме първо сцената с него и Дженифър. След това тя дойде при мен и ме помоли да му кажа да не си пъха езика в устата ѝ, докато я целува. Аз му казах, че не е добре да прави това и после снимахме сцената с Кортни. Тя също ми каза, че я е целунал с език е ме помоли да му предам да не прави това. Трябваше да му го повторя, но този път по твърдо.

Снимка: imdb.com

Днес би било немислимо един актьор да направи подобно нещо, но през 90-те години положението във филмовата индустрия е много по-различно. Още повече, че когато Ван Дам приема малката роля, той е много по-известен от двете актриси, които участват с него.

През следващите години „Приятели“ се превръща в най-успешната ситуационна комедия в историята на телевизията и днес Дженифър Анистън и Кортни Кокс са дори по-известни от екшън иконата.

Снимка: Getty Images

Актрисите никога не са коментирали тази случка и разказът на режисьора Майкъл Лембек е първият път, в който чуваме за това.