В последния брой на списание Rolling Stone Джони Деп за пръв път споделя как той и семейството му са преживели трудностите около раздялата с френския модел Ванеса Паради. Двойката, която така и не застана под олтара, има две деца: Лили-Роуз на 14 г., и Джак на 11 г. Краят на връзката им настъпва през юни 2012 г., но „карибският пират” не я беше коментирал досега.

„Последните няколко години бяха малко каменисти. От време на време, със сигурност, не беше приятно, но това е естеството на раздялата, предполагам, особено когато е свързана с деца.”

Джони Деп и Ванеса Паради, 2004г., Снимка:Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

50-годишният актьор казва още:

„Човешките отношения са сложни. Особено, когато си подавате топката: аз съм тук, ти си далеч, ти си непрекъснато далеч, тях ги няма, изобщо – много е трудно. Не беше лесно за нея. Не беше лесно за мен. Не беше лесно за децата. Така че.. да. Траекторията на тази връзка беше: играеш, колкото изкараш. Така че каквато и да е причината това да приключи, не променя факта, че ти пука за този човек, че е майка на децата ти, че винаги ще се познавате, и че винаги ще бъдеш част от живота на другия заради тези деца. Следователно се опитваш да изкараш възможно най-доброто от ситуацията.” 

Джони Деп и Ванеса Паради, 1999г., Снимка:Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В сравнение с предходните си раздели - с модела Кейт Мос и актрисата Уинона Райдър, Джони твърди, че този път се е справил доста по-зряло: „Заради тази раздяла, определено не бих понечил към алкохола, за да се облекча или за да смекча удара или ситуацията.” Това сподели звездата, която стана известна с навика си да опустошава хотелски стаи през 90-те.

„Защото това щеше да бъде фатално. Чувствах като свой дълг това, да бъда напълно чист през всичко това. Имах и върху какво да се съсредоточа по това време, което означаваше, че и децата ми ще бъдат спокойни.”

Джони Деп и Ванеса Паради, 1999г., Снимка:Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Един от най-всестранно развитите холивудски актьори за своето време говори и за децата си: „Те бяха изключително разбрани и невероятно силни през цялото изпитание. Наистина беше трудно за всички ни, но най-сложната част бяха те. А те са на първо място. Не можеш да ги предпазиш, защото това би означавало да ги излъжеш. Можеш поне да бъдеш честен с тях и да им кажеш абсолютната истина, а не да се церемониш.”

В момента сърцето на Джони Деп официално е заето от актрисата Амбър Харт. Това стана ясно, след като Джони беше изловен от папараците на концерт на Ролинг Стоунс, където държи ръката на не кой да е, а на 26-годишната Амбър.