Джаред Лето със сигурност е един от най-разсеяните актьори в Холивуд. Преди време, когато целият свят говореше само за коронавируса и навсякъде се затваряха заведения и магазини, Джаред Лето обяви в социалните мрежи, че не е разбрал за пандемията – бил е в пустинята без интернет и телефон. Сега пък разкри, че си е загубил наградата „Оскар“.

В интервю вечерното шоу с водещ Джеймс Кордън, Джаред Лето сподели, че за последно е виждал наградата си някъде около преди 3 години. През това време е сменил дома си и вероятно при преместването статуетката е изчезнала.

„Може да е някъде наоколо, но всички около мен търсят под дърво и камък“, разказа той. „Надявам се където и да е, да се грижат добре за нея.“

Снимка: Getty Images

След този коментар Кордън попита актьора да не би да мисли, че някой може да му е откраднал статуетката, на което той отговори, че не изключва възможността:

„Възможно е. Това не е нещо, което някой би изхвърлил случайно в боклука.“

Снимка: Getty Images

Актьорът е прав – бронзовата статуетка със златно покритие е най-разпознаваемата награда в света, висока е 35 см и тежи близо 4 килограма. Не е предмет, който може да изчезне просто ей така.

Джаред Лето и Матю Макконъхи получиха "Оскар"-и за филма "Клубът на купувачите от Далас"
Снимка: Getty Images

Джаред Лето спечели „Оскар“-а си през 2014 г. за поддържаща роля във филма „Клубът на купувачите от Далас“. Как обаче е изгубил наградата по всяка вероятност ще остане мистерия завинаги.

Изглежда за 49-годишният актьор важи изразът, че може да загуби и главата си. Всъщност… той вече го е правил: