Изглежда невъзможно някой все още да не е разбрал, че целият свят е в извънредно положение. Няма как да отворите интернет, да пуснете телевизора или просто да излезете навън (което не се препоръчва!) и да не чуете нещо за коронавируса и за начините за предпазване. Вероятно има шепа хора, които са в блажено неведение и до вчера един от тях е бил музикантът и актьор Джаред Лето.

Фронтменът на “Thirty Seconds to Mars” сподели в Инстаграм, че е прекарал 12 дни в пустинята, далеч от цивилизацията, за да медитира. Когато се е прибрал, не е можел да повярва на положението, което е заварил - затворени ресторанти, кафенета и кина.

Бяхме изолирани - без телефон и без комуникация. Нямахме никаква идея какво се случва навън. Прибрахме се в един съвсем различен свят - свят, който е променен завинаги. Зашеметяващо е, това е най-малкото, което мога да кажа.

Снимка: Getty Images

На звездата от “Отряд самоубийци” вероятно ще му се наложи още известно време да остане изолиран, тъй като хигиената и доброволната изолация са двете най-често повтаряни мантри в последните дни, за да се спре разпространението на опасния за по-възрастните и за някои други уязвими групи вирус.