Хирургическата операция със сигурност е стресиращ момент за всеки, а особено за децата. Доктор Робърт Пари, обаче е намерил най-сладкия и креативен начин, за да помогне на най-малките пациенти да преживеят един толкова страшен за всяко дете период. След операцията Пари, който е директор на отделението по детска хирургия в детската болница в град Акрон, щата Охайо, рисува весели анимационни герои, които поставя върху превръзките, за да може когато децата се събудят, да не се страхуват от белега си.

„Д-р Пари иска да е сигурен, че белегът няма да е единственият траен спомен от хирургическата операция за децата. Той ги изненадва с ръчно рисувани от него герои или нещо, от което конкретното дете се вълнува“, заявяват от болницата.

Д-р Пари работи в болничното заведение от 2011 година и за 9 години е направил повече от 10 хиляди операции. Той обича да рисува всичко – от герои на Дисни до спортни лога. Рисунките му отнемат около 5 минути, но със сигурност правят огромно впечатление на пациентите.

 

„Това е нещо много специално за всички. За мен е забавно да го правя. Родителите и децата наистина се радват и дори целият медицински персонал е въвлечен. Винаги когато детето пристигне в стаята за възстановяване, всички сестри искат да видят каква превръзка ще получи детето. Мисля, че това кара всички, включително и мен, да се чувстваме добре“, заявява доктор Пари за CNN.

Снимка: Facebook/Akron Children\'s Hospital