Почитателите на Стинг бяха трогнати тази седмица, след като Мики Съмнър, дъщерята на музиканта, изпълни последното желание на нюйоркски полицай, художник и почитател на баща ѝ.

Миналата седмица нюйоркското издание “Humans of New York”, които разказват вълнуващи и трогателни истории на жители на Ню Йорк, запознаха читателите си с историята на бившия полицай Доминго Сантяго. “Humans of New York” споделиха разказа на доведената му дъщеря Елизабет:

Младата жена разказа как баща ѝ винаги е мечтаел да бъде художник, но е предпочел да стане полицай, защото се е нуждаел от по-стабилна професия, за да издържа новото си семейство, след като се е оженил за майка ѝ.

Мъжът никога не е загубил любовта си към изкуството и е насърчавал дъщеря си също да развива творческите си заложби: “Постоянно майстореше нещо вкъщи - правеше нещата да изглеждат по-скъпи, отколкото можехме да си позволим. Насърчаваше ме да чета. Насърчаваше ме да пиша. Обичаше да ми поставя някакви малки задачи. Даваш ми 25 цента всеки път, като напишех история и 50 цента, ако историята беше добра."

Снимка: Instagram

Един ден Доминго решил, че иска да последва мечтата си да стане художник и се захванал за работа. Направил си студио в дома си и започнал да рисува. Първата му картина представлявала рисунка на Стинг, на когото полицаят бил фен. Той се вдъхновил от изображението на един от албумите на музиканта. За съжаление тази първа картина се оказала и последна.

Беше твърде зает с работата си и не му оставаше време да рисува. Никога не използва студиото отново. Все повтаряше, че ще се отдаде на изкуството когато се пенсионира, но това време никога не дойде.

След като е бил полицай в продължение на 20 години, през 1998 г. Доминго Сантяго научил, че е сериозно болен. Диагностицирали го с множествена склероза. Слабостта, която изпитвал в тялото си, скоро го принудила да ходи с бастун, а малко след това го приковала към инвалидната количка.

"Последните си месеци прекара вкъщи. Изглежда, че не съжаляваше за нищо - беше ни осигурил всичко, което искаме, беше отгледал дъщерите си, беше ме съпроводил до олтара."

Снимка: Instagram

Малко преди да умре, Доминго и дъщеря му Елизабет преглеждали нещата, които притежава и той ѝ казвал кое на кого да даде след смъртта му. Така Елизабет попаднала на картината, която баща ѝ нарисувал преди няколко години и го попитала какво иска да се случи с нея. След като помислил, Доминго казал, че иска от нея да я даде на самия Стинг.

Започнахме да се смеем, но татко продължи да е сериозен. Погледна право към мен и повтори: “Дай я на Стинг”, така че това е новата ми задача."

Елизабет не споделя дали е опитвала да се свърже с големия музикант, но във всеки случай това се оказало излишно. Дъщерята на Стинг попаднала на публикацията на “Humans of New York” и била трогната от историята на мъжа. Тя се свързала Елизабет и уредила картината да бъде изпратена на баща ѝ. По-късно споделиха и снимка, на която музикантът стои до портрета си.

По този начин Доминго Сантяго до известна степен изпълни мечтата си да бъде художник. Макар да е нарисувал само една картина, тя ще виси в дома на един от най-популярните музиканти и негов идол.