Чернокож фотограф за първи път засне корицата на "Венити Феър", като носителката на "Оскар" Вайола Дейвис е на корицата на новият брой на известното списание, съобщава "Асошиейтед Прес".

Историческият кадър на Вайола Дейвис е заснет от фотографа Дарио Калмесе и показва 54-годишната актриса в профил и с гръб към камерата.

Вайола Дейвис е облечена в изящна синя рокля с гол гръб и ръка, поставена на бедрото. Стойката й излъчва самоувереност и сила.

Изданието "е имало проблем в миналото с представянето на чернокожи жени на кориците", казва Вайола Дейвис в интервю за списанието.

Главната редакторка на списанието Радхика Джоунс казва, че едва 17 чернокожи са били на корицата за 35-те години между 1983 и 2017 г. и че тя е била решена да поправи липсата на представителство на чернокожите в изданието, когато поема поста. 

"Ние почитаме визията му в този нажежен момент от американската история", казва Джоунс при публикуването на снимката на Калмес, заснел корицата на Дейвис.

В интервю пред "Венити Феър" Вайола Дейвис коментира последните протести срещу расовата несправедливост в САЩ, предстоящата си роля на бившата първа дама Мишел Обама и предизвикателствата да бъде чернокожа актриса в Холивуд. Новият брой на списанието излиза на 21 юли.