Брус Уилис, една от най-големите екшън звезди на всички времена, приключва с киното. И причината е тежко заболяване, което прави упражняването на професията му невъзможно.

Тъжната новина съобщи дъщеря му Румър в Инстаграм:

„До невероятните почитатели на Брус – като семейство искаме да сподели мс вас, че любимият ни Брус има здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, което затруднява когнитивните му способности“, написа тя. „Като резултат от това и след дълъг размисъл, Брус приключва с кариерата, която значи толкова много за него.“

Афазията е състояние, при което човек губи способността си да говори и да разбира чужда реч. Най-често причината е увреждане в езиковите центрове на мозъка.

Снимка: Getty Images

„Това е трудно време за нашето семейство и оценяваме любовта, състраданието и подкрепата ви. Ние ще преминем през това като силно семейство и искахме да съобщим на феновете, защото знаем, че той значи за вас толкова много, колкото и вие за него. Брус винаги е казвал „Преживей го“ и като семейство планираме да направим точно това. С обич: Ема, Румър, Скаут, Талула, Мейбъл и Евелин.“

Снимка: Getty Images

Новината за края на кариерата на Брус Уилис идва след поредица от много неуспешни филми и номинации за антинаградата „Златна малинка“ в рамките на няколко години. Актьорът беше номиниран през 2019, 2020 и 2021 г., а през 2022 г. дори имаше цяла категория, посветена на него – „Най-лош филм на Брус Уилис“ с номинирани 8 кинопровала от 2021 г. с негово участие.

Снимка: Getty Images

Същевременно актьорът има „Златен глобус“ и две награди „Еми“ в кариерата си. Той е най-известен с филмите от поредицата „Умирай трудно“, както и „Криминале“, „Армагедон“ и „Шесто чувство“.

Снимка: Getty Images

Въпреки че приключва с кариерата си, ще го гледаме в поне още няколко филма. В момента тече работата по 9 филма с негово участие, като два от тях са завършени и 6 са на етап постпродукция.

Снимка: Getty Images

Брус Уилис има пет деца, като и петте са дъщери. В момента 67-годишният актьор е женен за модела Ема Хеминг, но през последните две години възстанови отношенията си с бившата си съпруга Деми Мур. В светлината на съобщението за здравословното му състояние разбираме защо иска да прекарва колкото се може повече време в общуване с хората, които обича.