#Лятно почистване
Колегите ви, които са вече на почивка, така добре са подредили своите бюра, че креативният хаос, който цари на вашето отчаяно се нужда е малко ред. Възползвайте се от ваканционния период, за да подредите не само документите и офисните материали, но и своя визитник,контакти, мейли и др. Месец септември е периодът, когато новата работа година започва – би било прекрасно, ако я стартирате на чисто, спокойна и уверена. Подреждайки нещата си ще видите как енергията около вас ще се изчисти, съзнанието ви ще се избистри и ще ви хрумнат нови идеи за бъдещото начало.

#Направете си равносметка
Летният период е колкото приятен, толкова и носталгичен, защото атмосферата е сравнително по-спокойна, работата върви на умерено темпа и имате възможност да мислите за онези моменти с вашите колеги, който от септември месец ще са на нова позиция във фирмата. Да, ваканционният период в офиса е време, когато имаме възможността да си зададем правилните въпроси и да (пре)разгледаме своята кариера. Замислете се – не ви ли се иска и вие да изкачвате стълбицата на успеха?! Септември месец е идеален момент да преговаряте със своя пряк ръководител за възможностите, които са пред вас.

#Подобрете своя е-мидж
Да, играем си с думите, но профилът ви има нужда от периодичен ъпдейт, който ще изтъкне годишните ви постижения. Отделете време, за да обогатите своите референции в социалните мрежи, обновете своето CV, сменете корпоративната си снимка... Разкрасете работния си профил по неподправен начин. Сега е моментът.

#Лятото е идеално време и за стаж
Никога не е късно, никога не сме твърде стари, за да обогатим себе си, извършвайки дейност, която ще допринесе за професионалното ни и личностно развитие. Какво искате да развиете у себе си? Помислете и разгледайте какви курсове и семинари се организират през лятото. Не губете време – инвестирайте в себе си, докато всички други си почиват.