Семейството на президента на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е най-богатото в света, според класацията на „Таймс“.

Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е роден на 11 март 1961 г.
Снимка: Getty Images

В основата на неговото богатство са приходите от търговия с енергия, както и от инвестициите в различни компании и пазари на недвижими имоти. По данни на Блумбърг състоянието на фамилията Ал Нахаян се оценява на около 300 млрд. долара.

С Борис Джонсън през 2021 г. в Лондон
Снимка: Getty Images

Семейството от Абу Даби е собственик на компанията Royal Group, в която работят над 27 000 души, ангажирани в различни сфери – от финансите до роботиката.

Семейството притежава дялове в английския футболен клуб Манчестър Сити, компанията на Илон Мъск SpaceX и модната къща на певицата Риана Savage x Fenty.

Роб, Алис и Джим Уолтън
Снимка: Getty Images

Американската фамилия Уолтън, собственик на веригата магазини Walmart с нетно състояние от 224,5 млрд. долара, е на второ място.

83-годишната Жаклин Марс е на 22-о място в света с лично благосъстояние от 53 млрд. долара
Снимка: Getty Images

В челната петица са и фамилията Марс, собственик на едноименната компания за захарни изделия (160 млрд. долара). Семейството много рядко дава интервюта. Един от малкото наследници, които се появяват на публични събития, е 83-годишната Жаклин Марс. В момента тя е на 22-о място в света с лично благосъстояние от 53 милиарда долара.

Чарлз и Лиз Кох в Чикаго през 2018 г.
Снимка: Getty Images

В класацията на най-богатите фамилии следва семейство Кох, което управлява индустриалния конгломерат Koch Industries (128,8 млрд. долара), и кралското семейство на Саудитска Арабия (105 млрд. долара), пише БГНЕС.