Ким Кардашиян се присъедини към редиците на Джеф Безос, Илон Мъск и други магнати - риалити звездата официално вече е милиардер, съобщава "Форбс".

"Форбс" публикува годишния си "Списък на милиардерите в света" във вторник, който за първи път постави Ким Кардашиян в елитното подреждане - макар и в неговия край. 

Списанието казва, че процъфтяващият бизнес на Ким Кардашиян с брандовете KKW Beauty и Skims е помогнал тя да влезе сред редиците на милиардерите.

Ким Кардашиян стартира KKW Beauty през 2017 г., а компанията COTY придоби 20% дял от козметичната линия на риалити звездата със сделка миналата година, която оцени бизнеса на 1 млрд. долара. "Форбс" казва, че оставащият дял на Кардашиян в този бизнес е на стойност около 500 млн. долара.

Кардашиян има и друг бизнес - бранда Skims, колекция от облекла, бельо и бодита. Източник каза пред списанието, че компанията се оценява "на около 500 млн. долара", което означава, че нейният дял вероятно е на стойност 225 млн. долара, което е "достатъчно, за да повиши състоянието й до 1 млрд. долара", според Форбс.

Не за пръв път фамилията Кардашиян-Дженър се появява в списъка на "Форбс". Преди това списанието предизвика противоречия около коронясването на Кайли Дженър за най-младия милиардер, който някога е постигнал подобно състояние на едва 21-годишна възраст. 

Критиците тогава твърдяха, че Дженър не може да се счита за постигнала сама това, тъй като произхожда от заможно и световноизвестно семейство.

Припомняме, че през февруари Ким Кардашиян подаде молба за развод с рапъра Кание Уест.