Материалът е изготвен със съдействието на "Паркмарт"

Отиващата си година преобърна представите ни за много неща - много думи промениха значението си, разбрахме, че близките и семейството са най-ценното, което имаме, че съпричастност е нужна, подкрепа също. Ежедневието ни коренно се промени, рутината вече не е същата - работим от вкъщи, пазаруваме от вкъщи.

И ако досега на много от нас ни се е случвало от време на време да пазаруваме онлайн, сега това става все по-често. Все още има хора, които не се осмеляват да купуват продукти по интернет. Затова се допитахме и събрахме мнения на потребители с опит в специално този вид пазаруване.

"Спестява много нерви и не само заради блъсканицата, а и заради детето, с него в магазин е ад, особено сега като сме без количка вече", споделя майка на тригодишно момиченце.

Снимка: iStock

"Все по-често се престрашавам да пазарувам храна онлайн - предимно пакетирана. Все още имам известни притеснения относно плодовете и зеленчуците", казва млад мъж, който обича да готви и често му се налага да се грижи за малкия си племенник. 

Първата крачка винаги е най-трудна. Следва списък с предимствата на онлайн пазаруването на храна и продукти за дома, които обобщихме до 5:

Снимка: iStock

1. Избягвате струпването на хора в магазините, особено сега.
2. Спестявате си мъкнене на тежки торби при големите месечни пазари.
3. Спестява време - едно ходене до магазина с обличане, отиване, пазар и прибиране в повечето случаи отнема около час. Ако сте родител и работите вкъщи, определно ще оцените тази точка.
4. Чести промоции и голямо разнообразие от продукти.
5. Пазарувате лесно - не се лутате, а с един клик на мишкате избирате каквото ви е нужно.

Разбира се, физическото пазаруване има своя чар, но по-важното е, че имате чудесна алтернатива. 

Снимка: iStock

Веригата "Паркмарт" например съчетава и двете. Премиум супермаркетът вече се превръща в любимо място за пазаруване за варненци, а отскоро и за бургазлии. 

Жителите и на двата морски града могат да се възползват от услугите на веригата. Техните пространства са широки и добре осветени, марките, които се предлагат, се подбират според произхода на продуктите, качеството им и спазваните от производителя стандарти.

От "Паркмарт" предлагат онлайн пазаруване както през сайта, така и през вайбър чат и гарантират за свежестта на продуктите, които ще стигнат до вас. 

Повече за "Паркмарт" можете да научите на Parkmart.bg и във фейсбук страницата на веригата. Очакваме с нетърпение магазините в Пловдив и София.