Случайно или не, Ковид ни помогна да направим нещо, от което всички ние имахме крещяща нужда – да забавим темпото.

Френетичният бяг през дните ни беше лишил от способността да си обръщаме внимание един на друг, да общуваме, просто да поседим заедно без задачи за обсъждане, без планове за чертаене.

Ковид ни помогна да преосмислим дори начина, по който се храним. Преди яденето беше често на крак и в бързината, вечерите със семейството се случваха набързо, засенчени от умората на деня и нетърпението да си легнем. Приготвянето на храната бяхме свели до притопляне на аламинути или до набързо пазаруване на нещо полуготово.

Сега вече е различно. Храната и храненето заеха отново подобаващо място в живота ни. Имаме време отново да си припомним любимите рецепти, да изберем старателно продуктите за тях и да им отдадем нужното време за приготвяне.

Обратно на очакванията, по време на кризата хората повишиха изискванията си към хранителните продукти и все по-често предпочитат да пазаруват в т.нар премиум хранителни магазини. Те са обратното на популярните дискаунтъри и предлагат отбрани марки и специално отношение.

Какво е премиум супер маркет

„Концепцията за такава верига магазини се роди от нуждата на активните и живеещи осъзнато хора да намират лесно качествени хранителни продукти. Самите магазини също олицетворяват усещането за нещо специално, каквото всъщност е пазаруването на храна и самото хранене“, разказват основателите на Parkmart – верига премиум хранителни магазини с обекти във Варна и Бургас и с амбиция скоро да запознаят с тази концепция жителите на Пловдив и София.

Пространствата са широки и добре осветени, марките се подбират според произхода на продуктите, качеството им и спазваните от производителя стандарти.

„В нашите магазини е лесно да намериш качествена продукция и био храни. Събрахме на едно място вече любими марки на хората, които се интересуват от храната и нейното качество, като така ги улеснихме в процеса на пазаруване.

В Паркмарт идвате, за да дадете наслада на сетивата си не само с храна, но и с вино, десерти, екзтотични подправки и изискан алкохол. Това е смисълът на премиум супермаркет – усещането за скъп ресторант, но у дома."

Защо е важно с какво се храним

Не е тайна, че ние сме това, което ядем. Ако пренебрегваме качеството на храната, ако претупваме самия процес на готвене и не споделяме с любими хора ритуала на храненето, ние лишаваме тялото и душите си от позитивни мигове и качествени хранителни вещества.

„Концепцията на премиум супермаркета се приема добре във Варна и Бургас, като една от нашите „звезди“ и в двата града е щандът за прясна риба. Привлекателни сме не само с разнообразието от риби, но и с услугите по почистване и филетиране на рибата, които предлагаме.

Така Паркмарт се превръща в любимо място за пазаруване, което съчетава удобството на големите супермаркети и специалното отношение, което дават бутиковите магазини за храна“.

Повече за Паркмарт можете да научите на Parkmart.bg и във фейсбук страницата на веригата. Очакваме с нетърпение магазините в Пловдив и София.