Преди 20 години "Amazon" продаваше книги, а днес основателят на компанията Джеф Безос вече притежава активи от над 150 млрд. долара. Най-богатият човек в света вече притежава повече от основателя на "Microsoft" Бил Гейтс и съоснователя на "Google" Лари Пейдж, взети заедно. Безос има не само голямо богатство, но и ценни бизнес съвети как да станете успешни предприемачи като него - учете се от най-добрите.

Снимка: Getty Images

1. "Ако никога не искате да бъдете критикувани, за бога, не правете нищо ново."

2. "Имаме три големи идеи в Amazon, на които държим през последните 18 - причината, поради която сме успешни: Постави клиента на първо място, изобретявай и бъди търпеливи."

3. "Ако удвоите броя на експериментите, които правите годишно, ще удвоите изобретателността си."

4. "Животът е твърде кратък, за да се занимавате с хора, които не са изобретателни".

5. "Най-хубавото от решенията, основани на факти, са, че пренебрегват йерархията".

6. "Ако решите, че ще направите само неща, които знаете че работят, ще оставите много неоползотворени възможности на масата."

7. "Вашият марж е моята възможност."

8. "Има два вида компании - тези, които работят, за да се опитат да печелят повече и онези, които работят, за да взимат по-малко. Ние ще бъдем от вторите.

9. "В миналото компаниите посвещаваха 30% от времето си, за да създадат чудесно услуга и 70% от него, за да вдигат маркетингов шум около това. Днес става обратното".

10. "Част от корпоративната култура е обусловена от изминатия път - това са уроците, които научавате по пътя."