Били Айлиш е известна с емблематичния си стил на обличане със свръхобемни дрехи, но сега певицата се разсъблече в 3-минутно видео като знак на протест срещу срама, както и за да разкритикува токсичната култура на подигравките с външния вид.

18-годишната певица се превърна в музикалната сензация на годината, след като спечели пет награди "Грами", награда БРИТ, пя на наградите "Оскар" и стана най-младият изпълнител на тематичната песен за Джеймс Бонд.

Въпреки това непрекъснато нарастващото внимание към певицата наскоро я накара да заяви, че е спряла да чете коментарите в Инстаграм, защото съсипват живота й. Сега певицата представи видео по време на концерт в Маями (9 март), на което се съблича, за да направи изявление за тялото си.

Във видеото може да се види как Били Айлиш бавно разкопчава якето си, докато казва: "Усещам вашите погледи, вашето неодобрение."

След това тя пристъпва към сваляне на черния топ, който носи под якето, като казва: "Ако нося това, което ми е удобно, значи не съм жена. Ако се разсъблека, значи съм уличница".

"Въпреки че никога не сте виждали тялото ми, все още го съдите и ме съдете заради него. Защо?", пита Били във видеото.

"Съставяме си мнения за хората въз основа на размера на дрехите им. Ние решаваме кои са, ние решаваме какво заслужават. Ако нося повече дрехи, ако нося по-малко дрехи, кой решава какво ме прави мен? Какво означава това?", казва Айлиш във видеото.

Снимка: Getty Images

"Дали стойността ми се основава само на вашето възприятие? Или мнението ви за мен не е моя отговорност?", заявява певицата.