След по-малко от месец Еди Мърфи навършва 60 години и вече има 10 деца, с които е безкрайно горд. Звездата от „Пристигане в Америка“ (и още десетки филми от 90-те) сподели, че е безкрайно горд с децата си и всяко едно от тях се е оказало перфектно.

Снимка: Getty Images

Благословен съм с такива деца“, сподели той в интервю за списание „Пийпъл“. “Нямам нито едно гнило семе. Децата ми са страхотни и нормални хора. Никой от тях не е като холивудските идиотчета.

Най-старият син на Еди Мърфи е на 31 години, а най-младият е на 2 – малкият Макс се роди през 2018 г. и е второто дете на комика с годеницата му Пейдж Бъчър. Децата му са от общо пет жени, сред които и певицата от „Спайс Гърлс“ Мел Би.

Актьорът, който наскоро се появи в продължението на култовата си комедия за краля на измислената страна Замунда, сподели, че мисълта за децата му му помага да взема по-добри решения.

Снимка: Getty Images

Открил съм, че ако поставиш децата си на първо място, никога няма да направиш грешен избор“, каза той. „Когато си на кръстопът и трябва да вземеш решение, ще си зададеш въпроса „Какво е най-добро за децата ми?“ и никога няма да сгрешиш.

Снимка: Getty Images

През 90-те години Еди Мърфи е един от най-известните и продуктивни актьори в Холивуд. Той е звезда от филмите „Ченгето от Бевърли Хилс“, „Пристигане в Америка“, „Смахнатият професор“ и „Шрек“. Правенето на филми обаче никога не е било нещо, с което иска да се занимава до края на живота си.

Кадър от филма "Смахнатият професор"
Снимка: Getty Images

Започнах да правя филми, когато бях на 20 – преди 40 години. Имало е случаи, в които съм си мислел, че е време да се отдръпна, да седна на дивана и просто да бъда татко“, сподели той пред „Пийпъл“.

През 2015 г. Еди Мърфи заяви, че приключва с правенето на филми за пари и ще подбира по-добре проектите си, след което изчезна от екраните за почти 5 години.

Еди Мърфи с годеницата си Пейдж Бъчър
Снимка: Getty Images

През 2019 г. се завърна триумфално с филма „Наричат ме Долемайт“ (Dolemite Is My Name), който получи две номинации за „Оскар“ – за главна мъжка роля и за най-добър мюзикъл или комедия. А тази година зарадва почитателите си с „Пристигане в Америка 2“, където играе с 19-годишната си дъщеря Бела.