Пийт Парада, барабанистът на The Offspring, казва, че е бил изхвърлен от групата, защото няма да се ваксинира, за да се предпази от коронавируса, пише "Хъфингтън Поуст".

Снимка: Getty Images

Музикантът, който е зад барабаните на рок бандата в продължение на почти 15 години, пише в Инстаграм профила си:

"Разболях се от коронавируса преди повече от година, прекарах го леко - затова съм сигурен, че ще мога да се справя отново. Но не съм толкова сигурен, че ще преживея още един следваксинационен рунд със синдрома на Гилен-Баре, който имам от детство и се влошава все повече през целия ми живот."

Рок групата The Offspring, известна с хитове като "Pretty Fly (For A White Guy)", "Come Out and Play" и "Why Don't You Get A Job", не е отговорила публично на твърденията на Парада.

Китаристът Кевин Васърмен - известен още под псевдонима "Noodles" – обаче е харесал публикация в Туитър, в която се казва, че групата е взела правилното решение.

Снимка: Getty Images

През юли Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ предупреди за възможността ваксината срещу COVID-19 на Johnson & Johnson ("Янсен") да увеличи риска от развитие на синдром на Гилен-Баре – рядко неврологично разстройство.

Агенцията също така заяви, че не е идентифицирала такъв риск при нито една от другите две одобрени ваксини – на "Пфайзер" и "Модерна", съобщава MedPage Today.

Към днешна дата не са установени случаи на заболяването в клиничните изпитвания на нито един от тези две ваксини, казват още от Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.

Снимка: Getty Images

Парада каза, че лекарят му го е посъветвал да не си слага ваксина срещу COVID-19. Барабанистът допълва, че въпреки че причината за решението му е медицинска, той също така е против оказването на натиск върху другите да се ваксинират.

Снимка: Getty Images

"Не намирам за етично или мъдро да позволяваме на тези с най-голяма власт (правителство, корпорации, организации, работодатели) да диктуват какви да бъдат медицинските процедури на тези с най-малка власт", ​​заявява той.

Парада каза, че не изпитва негативни чувства към колегите си от The Offspring и не посочва дали освобождаването му от групата е просто временно или за постоянно. Музикантът също така казва, че стартира собствен музикален проект.