Първото по рода си детско кулинарно предаване Chef Talent беше избрано сред трите най-добри в състезание за оригинална ТВ продукция.

Конкурсът Pitch & Play LIVE, организиран от CEETV - централният медиен и пазарен партньор на NATPE Будапеща, представя и отличава авторски формати от Централна и Източна Европа. Целта на конкурса е предаванията с потенциал да бъдат купени и разпространявани на международния пазар.

Събитието NATPE Будапеща се провежда за 8-а поредна година и е най-известният и голям форум, който събира големите имена в телевизионния бранш. На конференцията присъстват водещи изпълнителни директори, продуценти, дистрибутори. Това е и единственият европейски пазар, който включва американските студия в ексклузивната си програма за прожекции за регистрирани купувачи.Chef Talent беше избрано от 5-членна комисия от професионалисти в телевизионната индустрия. Българският детски кулинарен формат се подреди сред трите най-добри с оригинална концепция; идея, която може да се развива и променя; и потенциал за адаптация на формата на международния ТВ пазар.

Създателите на трите най-добри формата в престижното състезание представиха на живо проектите си на специална сцена по време на NATPE Будапеща. Chef Talent беше показано от Иван Тодоров, собственик и продуцент на Soul&Pepper TV и WNESS TV, и Андре Токев - съпродуцент на предаването; основател на Българска Асоциация на професионалните готвачи в България, официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа “Bocuse d'Or” и носител на единствената за източна Европа диплома „Global Masterchef Degree”.


ИВАН ТОДОРОВ:

Chef Talent не беше създадено, за да се явява на конкурси, но сме радостни от факта, че сме сред трите най-добри предавания за Централна и Източна Европа. За първи път български формат постига такъв успех на този голям конкурс. С нашата идея искахме да покажем на широката аудитория, че децата не стоят само пред екраните, а имат и други интереси и са изключително добри в заниманията си. Важно е да им дадем шанс и да открием таланта им. Децата в предаването са страхотни кулинари и борбени личности, които играеха честна игра. Успяхме да покажем и че разнообразното хранене, както и правилното оползотворяване на продукти и отпадъци, са важни за подрастващите. Благодаря на целия екип за това, че всички работеха със сърце”.


Chef Talent се излъчва в ефира на Soul&Pepper TV. В 16-те епизода шест деца се впускат в битка за голямата награда и признанието на магьосника в кухнята шеф Токев. Малките кулинари се борят един срещу друг, но се налага и да си помагат. След всяко състезание получават точки, а големият победител е само един. Водещ на предаването е извънредно любимата от театралната сцена Богдана Трифонова.


Кулинарният канал Soul&Pepper TV и уелнес телевизията WNESS TV се отличават със собствено авторско съдържание. През годините се наложиха именно като нишови канали, които предлагат на зрителите оригинална, полезна и вдъхновяваща продукция.

 

Двата тематични канала се предлагат в рекламното портфолио на bTV Media Group, с което медията отговоря на нарастващия интерес на бизнес партньорите към интегрирано присъствие в рамките на локалното и забавно съдържание.