В разгара на масовите безредици и протестите в САЩ под мотото “Животът на чернокожите има значение” (Black Lives Matter), актьорът Аштън Къчър сподели видео, в което обясни защо е толкова важно да се подчертае, че животът на чернокожите има значение, а не да се казва, че “всички животи имат значение”.

Хората, които отговарят на призива “Животът на чернокожите има значение” с “Всички животи имат значение” не трябва да бъдат критикувани, а трябва да бъдат образовани”, каза той.

За да обясни думите си, звездата от “Шеметни години” сподели за разговор, който е провел с 3-годишния си сина Димитри:

Когато слагаме децата си да спят, Мила и аз им четем книжки, като първо винаги четем на дъщеря ни (Уайът на 5 години). Тази вечер Димитри ме попита защо не може той да е пръв. Казах му, че момичетата трябва да са първи. За мен и за него момичетата винаги ще са на първо място, защото има хора, които не дават на момичетата никакво място. Затова за нас те винаги ще са първи.

Актьорът обясни как това може да се приложи и в ситуацията с расизма:

Разбира се, че животът на всичи има значение. Но когато става дума за живота на чернокожите, тези, които пишат “Всички животи имат значение” трябва да разберат, че има хора, за които животът на чернокожите няма никакво значение.

Снимка: Getty Images

С тези думи актьорът завърши емоционалното си съобщение. Той беше една от звездите, които показаха съпричастност с масовите протести, избухнали заради смъртта на чернокож мъж, убит от полицаи.