Актрисата Ния Вардалос има голяма новина за почитателите на „Моята голяма луда гръцка сватба“. Култовият филм ще се завърне за трети път.

Ния сподели видео в социалните мрежи, от което става ясно, че в момента е в Атина, за да снима предстоящия трети филм за забавното гръцко-американско семейство. Третият филм ще е режисиран от самата Ния.

За трета част на „Моята голяма луда гръцка сватба“ се говори от няколко години, но работата по него беше забавена заради пандемията.

Снимка: imdb.com

Оригиналният филм държи рекорда за най-печеливш независим филм, създаван някога. Макар да има бюджет от едва 5 млн. долара, носи приходи на създателите си в размер от 370 млн. долара.

Историята е по идея на Ния Вардалос, която я пише за моноспектакъл през 1997 г. На едно от представленията ѝ присъства певицата Рита Уилсън, която има гръцки корени и много харесва историята. Заедно със съпруга си Том Ханкс Рита става продуцент на филмовата адаптация.

Филмът излиза през 2002 г. в съвсем малко кина. С времето започва да набира все по-голяма популярност и в един момент се превръща в международен хит, без зад него да стои нито едно голямо студио.