След рекордния успех на "Котки" у нас през пролетта, скоро публиката ще може да види още един световноизвестен мюзикъл на Андрю Лойд Уебър в България – "Евита", една от най-успешните продукции на Бродуей за всички времена, която ще гостува на 21 февруари 2018 г. в столичната зала 1 на НДК. 

С музика от големия Андрю Лойд Уебър и текст от Тим Райс това легендарно шоу съчетава най-доброто от класическата традиция на музикалния театър и спиращи дъха хитови музикални композиции, отличени с престижни награди. 

Едва ли има почитател на съвременната популярна музика, който не познава култовите песни "Don’t Cry for Me Argentina", "You Must Love Me" и "Another Suitcase In Another Hall" благодарение на изпълнението им от поп иконата Мадона като Евита в едноименната екранизация на мюзикъла. 

Снимка: Pamela Raith Photography

В оригинал песните са написани от Андрю Лойд Уебър именно за театралната версия на "Евита" през 1978 г. – може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон. Тя е втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон, първа дама на южноамериканската република за шест години до ранната й кончина на едва 33 години през 1952 г.

Наричана с много любов и преклонение Евита, тя е любимка на народа и защитник на правата на жените в Аржентина. Създала и управлявала първата женска политическа партия в Аржентина – Женската перонистка партия, тя извършва и интензивна благотворителна дейност. 

Мюзикълът "Евита" се играе над 40 години на Уест Енд Лондон и Бродуей САЩ и е преведен на над 14 езика. С това "Евита" се нарежда сред най-играните и най-обичаните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с "Исус Христос Суперзвезда", "Фантомът на операта" и "Котки", разбира се.

Снимка: Pamela Raith Photography

Именно прословутата сага за котките от задния двор бе посрещната с фантастичен интерес при първото си представяне в България, като над 22 000 души, жадни за стойностно изкуство, се докоснаха до класическия шедьовър. 

Билети за "Евита" вече могат да се закупят в мрежата на Eventim на цени от 65 до 125 лева, както и ВИП за 155 лв.