Храната и дизайна имат по-силна връзка, отколкото си мислим. А Луси Литман доказва нагледно това, показвайки колко вкусно може да изглежда цветната палитра на Pantone с проекта #pantoneposts.

Проектът на Литман е семпъл, но визуално впечатляващ, като подобно на много творчески начинания, Луси започва #pantoneposts като странично хоби - и вероятно ще ви накара да гладувате.

Използвайки цветовете на Pantone, Литман търси храни от същия нюанс, които да съвпада точно с цветните квадратчета в палитрата.

Така красотата на всяка храна, която открива в природата, бързо става част от арт проекта на Луси, която споделя, че "Храната винаги е била това, което ме вдъхновява най-много в живота".

"Моите баба и дядо произлизат от земеделски семейства и любимите ми спомени, докато растях, са свързани със засаждането и събирането на зеленчуци в градината. Винаги съм била изумена от природата и идеята, че едно мъничко семе може да произведе такава великолепна и жизнена храна… Цветовете и разнообразието от храни продължават да ме учудват", спомня си детството Луси Литман пред "Civil Eats", което е послужило като вдъхновение за проекта. Вижте повече от следващите снимки в Инстаграм: