Един от първите филми, които трябваше да прекратят снимките си заради коронавируса в началото на тази година, беше все още неозаглавеният филм за Елвис Пресли от режисьора на „Мулен Руж“ Баз Лурман. Австралийският режисьор тази седмица потвърди, че най-голямата звезда в продукцията, актьорът Том Ханкс, вече се е върнал и всичко е готово, за да могат снимките да започнат.

Снимка: Getty Images

През март Том Ханкс съобщи, че той и съпругата му Рита Уилсън са пипнали опасния вирус. Двамата влязоха в болница, а целият екип на филма беше сложен под карантина. Малко след това киноиндустрията прекрати работа изцяло.

Снимка: Getty Images

“Както казваше Елвис Пресли, „пак се захващаме за работа“, написа режисьорът Баз Лурман. „Истинска привилегия за нас е, че в този безпрецедентен исторически момент Том Ханкс успя да дойде в Австралия, за да продължим продукцията на филма за Елвис.“

За ролята на легендарния певец е избран 29-годишният актьор Остин Бътлър, а Том Ханкс ще играе мениджъра на Елвис полковник Том Паркър. Снимките ще продължат от 23 септември.