Напълно нов, непредвидим, суперемоционален и вълнуващ етап на крос битките следва тази неделя в „Гласът на България“ от 20 ч. по bTV. В него треньорите – Галена, DARA, Любо Киров и Иван Лечев, по свой избор ще изправят участник от отбора си, срещу участник от всеки друг конкурентен отбор.

В епизода ще има общо шест крос битки, а 12-те финалисти, които стигнаха дотук след нокаутите, ще се борят за само 6 места на сцената на големия финал. Това са Христина Йосифова, Лидия Ганева, Даниел Стайков от отбор DARA, Иван Тодоров Иванов, Джейми Рашед, Стефан Здравкович от отбора на Любо Киров, Борис Христов, Рая Димитрова и Иван Евгениев Иванов от отбора на Иван Лечев и Георги Костадинов, Екатерина Савва и Петя Панева от отбора на Галена.


Неочаквани обрати, усмивки и сълзи ще съпътстват изпълненията на живо, а музикалното състезание може да се обърне буквално „с главата надолу“ – точно преди финалa, другата неделя.

В първия концерт на живо за сезона от сцената ще звучат зашеметяващи изпълнения на хитовете на Adele, Queen, Ray Charles, Billie Eilish, Hozier и други, а епизодът ще започне ударно с общо изпълнение на песента “You’ve Got the Love” на Florance + The Machine.

Тази и следващата неделя бендът на „Гласът на България“ ще бъде в по-голям състав, а към него ще се присъединят едни от най-добрите музиканти на България.

Зрелищни визуални ефекти и великолепна танцова хореография на живо, ще внесат още повече настроение за самите изпълнители, за всички в залата, а и за зрителите пред екраните.

За първи път в неделя зрителите ще имат възможност да подкрепят своя фаворит в надпреварата, като гласуват за него на обявените по време на епизода номера.

Със специално подготвени видеовизитки ще навлезем и още малко в живота на 12-те финалисти. Всеки от тях ще сподели емоциите си и своите мотиви да бъде победител в осмия му сезон.

Не пропускайте първите крос битки в историята на шоуто у нас - в неделя, 5 декември, от 20:00 часа по bTV, а всичкo актуалнo около „Гласът на България“ следете на glasat.btv.bg, в социалните мрежи и you tube канала на предаването.