Мислите, че тук ще прочетете рецепта за уникален десерт с круши и джинджифил? И ние така си помислихме. Защото изкусителните снимки, които певицата Белослава публикува на Фейсбук стената си ни накараха да преглътнем и с любопитство и изострен нюх да разгледаме какво още е споделила.

Снимка: Facebook

Всъщност получихме много повече от рецепта за сладкиш – подсладихме душата си с нейните писания.

А аз просто станах с идеята за един дълъг неделен ден по пижама вкъщи и поглеждайки масата в хола, върху която цяла седмица купата с жълти, зимни круши не помръдва, реших, че ще опека уникален десерт с круши и джинджифил...., може би и ванилия, канела, и накрая малко уиски. После обаче ми се дописа, ето седнах на компютъра с чаша кафе и използвам неделната тишина, за да споделя, колко съм щастлива!...хахаха (ето пак моята приятелка римата е дошла).

Получихме щипка нежност, супена лъжица коледен дух, шепа организираност, чаена чаша съзерцание и нежност на вкус.

"Много ясно осъзнавам колко водещо е сърцето ни, интуицията ни, емоциите, любовта, миналото, семейството и още купища обстоятелства, които ни карат да редим собствения си житейски пъзел по наш уникален начин, НО мисълта е онази скрита в дълбоки води акула, която прави живота ни предизвикателен, проницателен, съзерцателен, съвършен!
...

Мисълта ни прави живи и будни. Мисълта личи в очите на хората. Особено интересни са ми жените, които излъчват целомъдрие, спокойствие и страст. Това е толкова рядко. В повечето случаи или говорят много (разбирам мъжете защо ни иронизират), или често подреждат и пипат косите си, с което излъчват безпокойство, или се правят на силни, жестикулират смело като мъже, а не знаят, че няма как да се еманципираме повече, защото просто това е нашата природа. И още куп безсилни опити да прикрием слабостта ни, като окичване с прекалено много или големи бижута, напоследък доста лицеви обезобразявания, безразсъден шопинг, грозни и ненужни прически и т.н., и т.н. За мен истината се крие в мисълта ни. Спокойно, колкото и да сме емоционални, ние, момичетата, знам, че сме родени с вълшебството да обичаме и да даваме нежност. ... 

Нежността покорява и създава усещането за съвършенство. Нежността принадлежи на нас жените и ще бъде прекрасно да я раздадем на Коледа...и не само. Чака ни чисто нова година...
...И някъде там между мисълта и нежността, опекох в крайна сметка един фантастичен тарт с круши, канела, орехи и джинджифил.
Много мило ще е да продължим писмото заедно... Пишете ми. Или недейте. Или изпечете сладкиш. Или просто си пуснете музика...или...или...или...
Животът е толкова хубав!"

Ако ви е харесало написаното от Белослава, може да се насладите и на изпятото от нея - на 15 декември (вторник) в зала 3 на Националния дворец на култура (НДК), от 20:00 ч. тя ще представи песни от своя предстоящ студиен албум "Времето за мен си ти”, по време на Новогодишния музикален фестивал в Двореца.