През последните години Киану Рийвс си заслужи мястото на най-обичания и уважаван актьор в Холивуд. Успехите на големия екран обаче изглежда не са му достатъчни и звездата от “Матрицата” се насочи към различен вид изкуство - комиксите.

Поредицата графични романи ще се нарича “BRZRKR” и ще разказва историята на безсмъртен полубог, който работи за американското правителство, а в замяна очаква те да му дадат повече информация за произхода му и как може да приключи съществуването си.

Главният герой в комикса е нарисуван от художника Алесандро Вити и има лицето на самия Киану Рийвс.

Големият актьор сподели за манията си по комиксите: “Обичам комикси откакто бях съвсем малък и те са ми повлияли изключително много в творческия ми път. Сбъдната мечта е да мога д създам собствен комикс и да работя с такива големи имена в тази индустрия.”

Неотдавна Рийвс даде лицето и гласа си за предстоящата игра "Cyberpunk 2077", която геймърите очакват с изключително голямо нетърпение. Това е още една мечта, която обичаният актьор е успял да сбъдне и по всичко личи, че успехите му ще продължават да се увеличават.

Снимка: Getty Images

Предстои ни да го видим и в продължения на две от най-култовите му поредици. Скоро ще излезе третият филм за приключенията на (вече порасналите) Бил и Тед. А в момента режисьорката и сценаристка Лана Уашовски работи по продължение на култовия филм “Матрицата”, в който Рийвс отново ще изпълни главната роля.